Sokaknak kérdéseik vannak a fogyókúrával kapcsolatban.

Tévhitek fogyókúra kapcsán

Rengetegféle csodát ígérő tippet lehet találni az interneten arra vonatkozóan, hogy miként lehet minél gyorsabban elérni az álomsúlyt, de amint a tapasztalatok mutatják és valaki tényleg belegondol, akkor belátható, hogy ezek hosszútávon nem működnek. Nem mindenki van tisztában a biológiai folyamatokkal, amik fogyókúra folyamán végbemennek a testünkben, ezért itt megtalálhatja a gyakran előforduló kérdésekre a válaszokat.

Igen, amint a kifejezés is sejteti, fogyókúrával lehet fogyni, de leginkább izmot, valamint vizet veszít a test, ehhez a nem túl ideális helyzethez pedig még szenvedni is kell. Hiszen ezek a tuti receptek legtöbbször arról szólnak, hogy meg kell vonni különféle tápanyagokat a szervezettől és csupán néhány unalmas ételt lehet enni, ami miatt nem is csoda, hogy sokan feladják.

Amikor pedig visszatérnek a megszokott életvitelükhöz, akkor többszörösen visszaszedik a kínokkal leadott kilókat és azonnal kijelentik, hogy nekik a fogyókúrák nem használnak és az alkatuk nem olyan, hogy szép formákat, idomokat tudjanak elérni. Pedig bárki le tud fogyni és nemcsak ideiglenesen, hanem hosszútávon is meg tudja tartani az ideális súlyt, csak ehhez nem keserves kúrák kellenek.

A diéta nem összekeverendő a fogyókúra fogalmával, ugyanis az előbbi nem koplalásról és csak egy bizonyos időintervallumra szóló étrendváltoztatásról szól, hanem életmódváltásról, ami egy életen át is kényelmesen tartható. Az Intenset diéta a csökkentett szénhidrát- és a magas fehérjefogyasztásra alapszik, aminek köszönhetően a zsírpárnák tartósan eltűnnek és az izmok pedig látványosan fejlődnek.

Az adagok egyénre vannak szabva, hiszen egyértelmű, hogy egy 65 kg fiatal nő esetében nem ugyanannyi szénhidrát és fehérje elfogyasztása mellett indul be a fogyás és az izomépítés, mint egy 85 kilós, középkorú férfinál. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy milyen életvitelt folytat valaki. Ha az edzések mellett még megterhelő fizikai munkát is végez, akkor több kalóriára és fehérjére lesz szükség, mintha 8-10 órát ül a gép előtt és csak kocsival közlekedik az otthona, valamint a munkahelye között.