Szagtalanítás sikeresen

A kellemes illat fontos
A kellemes illat fontos

Az illatok sokban kihatnak hangulatunkra, amivel gyakran nem is vagyunk tisztában. Pl. ha valaki egy ételszaggal teli étteremből tér vissza az ebédszünet után, az inkább kellemetlen, mint kellemes. De egy kis alapterületű parfümboltban is fontos a szagtalanítás.

Ugyanis néha a kevesebb a több. Ha túl sok illatot próbálgatnak a vásárlók, végül egy olyan illatfelhő keletkezik, amely már inkább kellemetlen, mint kellemes. De a szagtalanítás fontos lehet olyan helyeken is, ahol nem lehet rendesen szellőztetni, vagy nedves, dohos a levegő.

Mivel egyszerre elvégzik a párátlanítás és a szagtalanítás feladatait is, a levegőtisztító berendezések gyakran többfunkciósak. Ahol a szobában dohányoznak, ott is elengedhetetlen volna a jellegzetes szag eltávolítása.

Manapság már a nyilvános helyek legtöbbjén a dohányzás nem megengedett, így sokkal kirívóbb, ha valaki rágyújt egy cigarettára, hiszen ennek illata azonnal messze érződik. A lakásban, ahol dohányoznak, a levegőtisztító alapos munkát tud végezni, hiszen megszünteti az ebből eredő jellegzetes szagokat.