Szűrő szükséges a szivattyú elé

Szivattyú
Szivattyú

Akármilyen hőség van, nyáron a kertben a növényeknek szükségük van elegendő nedvességre, hogy fejlődni tudjanak. A tavaszi esőzések után, az utóbbi időben egyből 30 Celsius fok fölé ugrik a hőmérő szála, ami a növények számára oly szükséges nedvességet gyorsan elpárologtatja.

Az öntözőberendezés és szivattyú ilyenkor jó szolgálatot tehet a kiskertekben. Az öntözőberendezés nagyon fontos a kert vízellátása érdekében, de ha a hálózati vizet használja öntözésre valaki, akkor olyan költségekkel kell számoljon, amit kevesen engednek meg maguknak.

Az ideális megoldás egy nagy esővizes tartály beszerzése, amiben az ereszből összegyűjtött csapadékot lehet begyűjteni. Az esővíz a növényeknek a legtermészetesebb víz, ideális az öntözésre. Azonban a tartályban a víz gyorsan mocskolódik, az ereszből minden szemét a tartályba kerülhet, ezért a kiszívásra használt szivattyú hajlamos az eldugulásra. Ahhoz, hogy a rendszer eldugulását elkerülhessék, a vizet szűrőkön kell átereszteni. Ez egy kis pluszköltség a rendszer építésekor, de megéri.