Tényleg 70 év lesz a nyugdíjkorhatár?

70 év lesz a nyugdíjkorhatár

Jelenleg Magyarországon 65 év a nyugdíjkorhatár, ami a hölgyek esetében annyiban módosul, hogy amennyiben van már 40 év munkaviszonyuk, akkor igény szerint nyugdíjba vonulhatnak. Ha belegondolunk, egy egyetemet végzett nő esetén ez nem sokkal hamarabb következhet be, mintha a 65. életévét várná ki, de mégiscsak egy engedményt jelent.

Ugyanakkor, a nyugdíjrendszer válságos helyzetének egyik lehetséges megoldását a korhatár kitolásában látják, ezért a jövőben ez még 70 év is lehet. A szakértők szerint, 2050-re már szinte biztos, hogy ezt bevezetik, így fontos, hogy a fiatalok előrelátóak legyenek és felkészüljenek erre a helyzetre.

Szerencsére több megoldást is kínálnak a nyugdíjas évek megalapozására, ezért nem kell feltétlenül külföldre költözni, amiben egyébként sokan látják a lehetőséget. Ugyanakkor tudni kell, hogy nemcsak hazánkban jelent problémát a társadalom elöregedése, mert Európa szerte egyre kevesebben és kevesebb gyermeket vállalnak, így nem lesz, akiknek a járulékaikból fizetni lehet a nyugdíjakat.

Márpedig a rendszer így működik, a bevételeket osztják szét a nyugdíjasok között, akik ha rohamosan többen lesznek, mint a munkaviszonnyal rendelkezők, akkor minden összedől. Ha többet szeretnél tudni a nyugdíjak működéséről, és, hogy hány éves korodig kell majd dolgoznod, ebben a cikkben választ kaphatsz a kérdéseidre.

Továbbá azt is kiszámolhatod, hogy mekkora összeget fog adni majd az állam, így a későbbiekben nem fog meglepetésként érni. Ugyanakkor láthatod, hogy jóval kisebb értéket fog mutatni a kalkulátor, mint amekkorát megadtál a jelenlegi fizetésedként, így beláthatod, hogy szükséged lesz megtakarításra vagy megtakarításokra.

A nyugdíjbiztosítások terén igen bő a választék, így egészen biztosan találni fogsz több olyan opciót is, ami megfelel az igényeidnek és a jelenlegi anyagi helyzetednek is. Tehát, nem kétségbeesni kell, hogy mi lesz, vagy panaszkodni, hogy miért ennyit és miért csak 70 év után kaphatsz, hanem tenni érte, hogy sok évnyi munka után is jó életed lehessen!