Több szempontból ideális a tojásszén

Szén árak

Gyakran felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a következő szezonban mivel oldjuk meg gazdaságosan a tüzelést. Ennek nagy jelentősége van, hiszen a családi kasszát alaposan megterhelheti a fűtőanyag beszerzése, így aztán jól meg kell fontolnunk, hogy mégis mi mellett döntünk. Az sem mindegy ugyanakkor, hogy a szén árak egyszerre vagy akár több alkalommal kerülnek kifizetésre. Ha ugyanis zsákos termékeket rendelünk meg, amelyeket kényelmesen tárolhatunk, akkor egyszerre elég mindig csak annyit megvásárolni, amennyire éppen szükségünk van.

Az internetes rendelésnek hála, már nem jelent gondot a beszerzés. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget. A szén árak akár évente vagy a szezon alatt is megváltozhatnak bizonyos mértékig, hiszen a kitermeléstől és gazdasági helyzettől függően, az értékek fel és le mozoghatnak egy adott szinten. Érdemes ezt nyomon követni, és abban az időszakban megrendelni a kellő mennyiséget, amikor éppen a legalacsonyabbak a költségek. A szén árak könnyen megismerhetőek a matrabrikett.hu oldalon.

Számoljunk alaposan utána, hogy biztosan megéri-e a szezont ezzel a típusú tüzelővel átvészelni? Kérjünk véleményt, olyan személyektől, akiknek már van elegendő tapasztalatuk a tojásszén alkalmazása terén. A feldolgozott brikettek, több szempontból is előnyösek, hiszen nedvességtartalmuk éppen ideális, így nem kell azokat még külön szárítani vagy jól szellőző helyen tárolni. A zsákos kiszerelésben beszerezhető tojásszén, már egyenesen mehet a tűzre, és kihasználható minden előnye. Azonban számítsunk arra, hogy kelleni fog némi fa, mint gyújtós, hogy megadja a kezdő hőfokot a tojásszén meggyulladásához.

Azonban amikor már elegendő parázs áll rendelkezésre, akkor teljesen mértékben ezzel folytatható a fűtés. Legyen kazán, kályha vagy éppen kandalló a tűztér, a tojásszén megállja minden esetben a helyét, és megszolgálja a bele vetett bizalmat. Még távol van a következő tél, de nem árt már megtenni a szükséges intézkedéseket, hogy kellő képpen felkészüljünk. Szerezzük be időben a fűtőanyagot, hogy amikor szükség lesz rá, már egyből kéznél legyen!