Vakondháló ár négyzetméterében számolandó

Védekezés vakond ellen

Akinek valaha is volt kertje és tudja, hogy mit jelent a vakond-kár, az egészen biztosan úgy gondolja, hogy több olyant nem szeretne látni a háza táján.

Az egyik legegyszerűbb és legésszerűbb megoldás az, ha ezeket az állatokat nem is engedi feljönni a felszínre. Ha megfigyeli, akkor a kertészeti szaküzletekben a vakondháló ár néha igazán borsos tud lenni. Ilyenkor érdemes webáruházakban keresgélni és ott beszerezni ezt az elengedhetetlen darabját a kertészkedésnek.

Általában négyzetméterenként értékesítik a vakondhálót, de az sem ritka, hogy egész, bontatlan csomagban lehet megvenni. Azonban a tapasztalat az, hogy elég néhány négyzetméternyi ahhoz, hogy a kártevőket távol tudják tartani vele. Ha nagy a gond, akkor más technikát is érdemes alkalmazni a vakondok behatolására.

A vakondháló ár ne ijessze el a vásárlástól, mert egy igen hatékony megoldást kínál a problémára. E az egyik vegyszermentes módja annak, hogy a kártevőket megakadályozza abban, hogy a rég óta dédelgetett növények közelébe juthassanak.