Visszatérnek a gólyák a Hortobágyra és most Ön is megnézheti!

Visszatérnek a gólyák

Lassan tényleg beköszönt a tavasz és erről nemcsak az egyre magasabb hőmérséklet, a hosszabbodó nappalok és a napsütés tesz tanúbizonyságot, hanem a visszatérő vándormadarak is. Ha szeretne részese lenni ezen egyedülálló jelenségnek, akkor Hortobágy ehhez kiváló helyszínül szolgál, ugyanis itt a gólyák hazatérését testközelből tekintheti meg.

Ezt a csodás élményt érdemes megosztani a szeretteivel is, hiszen a vándormadarak hazajövetele is lényegében a családról, a családalapításról szól. Ugyanakkor, a környéken nem csak a gólyák az érdekes látnivalók, számos egyéb ok miatt tölthet ott akár egy egész hetet is (szállások itt). Maga a nemzeti park is csodás látvány.

Akik szeretnek sétálni, azok nyugodtan elandaloghatnak a végeláthatatlan határban, de megtekinthetik a Kilenclyukú hidat, ami a hazánk leghosszabb kőhídja és egy igen izgalmas legenda fűződik hozzá. Ugyanis úgy tartják, hogy a Kilenclyukú híd úgy jött létre, hogy egy betyárt a kilenc szeretője úgy mentette meg a pandúrok elől, hogy összekapaszkodtak és a hátukon segítették át a folyón. Ezt követően kővé váltak és ebből született Hortobágy nevezetessége.

Azonban, ha valaki az állatos témánál maradna, akkor ajánlott a hídtól 100 méterre elhelyezkedő madárparkba ellátogatni, ahol látványkórház és kiállítások is várják a vendégeket. A kalandvágyók pedig tanösvényekre is elindulhatnak, ahol megismerhetik a vízmadarakat és a halastavak lakóit, a mocsarakban élő növényeket és állatokat, valamint a puszta élővilágát is. Az izgalmas túrák után pedig jó időtöltés lehet a kézműves kiállításokon és vásárokon való barangolás, ahol számos hagyományos termékkel ismerkedhetnek meg.

Természetesen ez a sok minden nem fér bele egyetlen napba, ezért ha a gólyákon kívül mást is szeretnének látni, akkor mindenképpen hosszabb távra kell tervezni. Ha nem is egy hétre, de legalább 3-4 napra, hogy mindenből kaphassanak egy kicsit. A szallaskeres.hu oldalon máris választhatnak egy kellemes szállást, de ne késlekedjenek a foglalással, mert sokan időzítik erre az időszakra a családi kiruccanást!