A szőnyeg és az otthon melege

A kézzel készült szőnyeg titka
A kézzel készült szőnyeg titka

Talán nincs olyan ember, aki ne csodálkozna el egy kézzel készült eredeti perzsaszőnyeg láttán. Itt csak az a bökkenő, hogy a szőnyeg amíg elkészül nem kis időt vesz igénybe, valamint a befektetett munkából és anyagból következik az is, hogy nem lesz olcsó darab, de természetesen a minőség is megkérdőjelezhetetlen.

A tömeggyártás, a különböző eszközök és a gépek szerencsére mindenki otthonába elhozták ezeket az otthonos kellékeket. A szőnyeg nem csupán kellemesebbé teszi a járkálást a lakásban, de kisebb a csúszásveszély is, ha letakarjuk vele a sikamlós járólapot vagy csempét.

A komfortfokozatunkon is jócskán növel, hiszen a munkából hazatérve nem mindegy, hogy otthonunk miként fogad minket, miután ledobjuk a cipőt és átadjuk magunkat a megváltó pihenésnek.

Ha nagy a gyereksereg nálunk vagy a szomszéd gyerekek is előszeretettel játszanak az otthonunkban, nem árt ha azt egy szőnyeg lágy ölén teszik, hiszen fel is fázhatnak, főleg ha kertes házról van szó – padlófűtés nélkül. Tehát nem csupán dekoratív, de hasznos is és mindezek mellett otthon-jelleget kölcsönöz a lakásnak.