Hatékony tárolás a vákuumcsomagolóval

Vákuumcsomagoló gép

Valószínűleg a legtöbb szakácsnak vannak olyan konyhai eszközei, amelyeket a leginkább kedvel, és sokat segít a munkája során is. A vákuumcsomagoló méltán lenne fent egy ilyen listán, hiszen remek lehetőséget biztosít arra, hogy szakszerűen megoldható lehessen vele a hosszú távú tárolás és szavatosság megőrzése.

Az ilyen típusú technológiának is természetesen különböző módjai vannak, ilyen például a külső géppel végzett csomagolás is, ami sajnos semmilyen folyadék vákuumozására nem használhatóak, hiszen még a húson lévő vizet is kipréselik a tasakból.

Ehhez mindenképp szüksége lesz speciális zacskókra és vigyázni kell, hogy hetven fok felett ne legyenek alkalmazva, mert ilyen hőmérsékleten a baktériumok, mérgező anyagok is felszabadulhatnak. A külső vákuumcsomagoló a levegő nagy részét benntartja a tasakokban, éppen ezért a benne tárolt félkész ételek azonnal fogyaszthatókká válnak, ugyanakkor tárolhatóak még 5 napig. A szavatosság kérdése nem gyerekjáték, ezért mindennél jobban figyeljen erre a szempontra!