Inverteres klíma, nem kapcsolgat ki és be

Az inverteres klíma előnyei
Az inverteres klíma előnyei

Mindenki megérdemli, hogy ne kínlódjon a nyári nagy melegben. Ha egy kicsit összehúzza magát és takarékoskodik az ember, hamarosan megengedheti magának egy légkondicionáló beszerelését.

Amennyiben a légkondicionálás mellett dönt, akkor vásároljon modern inverteres klíma berendezést. A világhálón, az újságokban, mindenhol tele van nyáron klímareklámmal, de ne ugorjon máris az elsőre, hanem fontolja meg jól a vásárlást.

Az első fontos dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy nem egyetlen nyárra vásárol légkondicionáló berendezést, tehát a jótállási idő, a berendezésnek bíróképessége döntő tulajdonság. Hogy mekkora teljesítményű berendezésre van szüksége, azt a legjobb a szaküzletekben vagy az internetes portálókon ellenőrizni, de amiből kiindulhat, hogy egy átlagteljesítményű 3,5 kilowattos gép, körülbelül 40 négyzetméteres lakterületet tud hűteni.

A légkondicionáló működésük alapján lehet, on-off és inverteres klíma. A kettő közötti nagy különbség, hogy az inverteres klíma berendezés nem kapcsolgat ki-be, hanem fokozatosan növeli, illetve csökkenti a teljesítményt, az igénynek megfelelően, így elérve egy igen költségtakarékos üzemmódot.