Melyek a köröm erősítő vitamin fajták?

Hajnövesztő samponok

Aki hajhullással küszködik, az biztosan tudja már, mennyire kellemetlen arra felfigyelni, hogy egyre többet veszít a hajából. Ez jelentősen kihat az önbecsülésre is. Azonban manapság különböző hajnövesztő samponok segíthetnek a problémán. Számos olyan gyógynövényt és vitamint ismernek már, amelyek segítik a haj növekedését és a hajhagymák egészséges működését is. Ugyanakkor fontos azt is figyelembe venni, hogy a hajszálakat alkotó keratin termelődése is biztosítva legyen. Azok a kozmetikumok, amelyek hajnövesztő samponokként ismertek, pontosan ilyen összetevőket tartalmaznak.

A hatóanyagok között megemlíthető a koffeint, fahéjat és rozmaringot tartalmazó készítmény, amelynek célja a fejbőr helyi keringésének fokozása. Ezáltal elősegítheti a gyorsabb növekedést. A hajnövesztő samponok közül kifejezetten keresett a pantenol tartalmú változat, amely a töredezettséget orvosolja. Mindenkinek fontos a szép, dús haj, kortól és nemtől függetlenül. Ezért mindenki igyekszik elérni ezt.

A különféle készítmények pedig nagy segítséget jelentenek ezen a téren. Sokaknak a köröm gyengesége is problémát okoz. Ha ezek elvékonyodtak vagy töredeznek, akkor semmiképp sem a műköröm az ideális megoldás, hanem inkább a köröm erősítő vitamin rendszeres alkalmazása és az eredeti köröm ápolása. Ha megfelelően pótolja a szüksége vitaminokat, akkor Önnek is lehetnek szép és erős körmei. Ráadásul ezek általában elősegítik a haj és az arcbőr egészségének kialakítását is. Milyen vitaminok segítik mindezt elő?

Az A-, E-, B- és a H-vitamin, valamint a kalcium, vas, cink és szilícium azok az ásványi anyagok, amelyek biztosítják a körmök hosszú távú megerősítését. Az is sokat segít, ha beiktatja az étrendjébe a kölest és a búzacsírát, ugyanis ezek nagyban hozzájárulnak az egészsége megőrzéséhez. A köröm erősítő vitamin mellett, a kölesben B-, E- és A-vitamin is található, a búzacsíra pedig minden olyan nyomelemet tartalmaz, amely erősíti a hajat és a körmöket. Ön is megerősítheti a körmeit, ha odafigyel arra, mit visz be a szervezetébe!