Rotoros szórófej a tökéletes gyepszőnyeghez

Rotoros szórófej

A füvesítés nem könnyű feladat. Már a magok elvetése sem egyszerű, de az öntözés még emberpróbálóbb lehet. Kemény munka árán érhető el az egyenletesen szép zöld pázsit, ami feldobja az udvart. A rotoros szórófej hozzájárul ennek a körülményes munkának, és a fű gondozásának leegyszerűsítésében is.

A gyepet precízen, egyenletesen látja el vízzel, így az öntözéssel nem kell bajlódni. A többi szórófejhez képest, a rotoros abban különbözik, hogy sokkal nagyobb sugárban lövi ki a vizet, így jelentős területeket tud lefedni. Körülbelül 8-12 méterig ér el, de a focipályákon használt változat például elérheti az akár 30 m-t is.

A rotoros szórófej csak működés közben vevődik észre, akkor bukkan ki a földből, és a munkája végeztével visszabújik, ezért még véletlenül sem fordulhat elő, hogy nem veszi észre és felbukik benne. A rotoros szórófej nemcsak egy irányba szórja a vizet, folyamatosan forgásban van, ami által eléri a távoli növényeket is. A folyadék egyenletesen oszlik el, és még a szöge és az iránya is beállítható. Mindezek által létrehozható és gondozható a gyönyörű gyepszőnyeg.