A vanília rúd az igazi ízélmény hozója.

vanília rúd
vanília rúd
vanília rúd

A vanília rudat használók ragaszkodnak az eredetiséghez. Sokan spórolásból inkább az aromásított cukorral dolgoznak, de annak nem sok köze van ahhoz, amit egy rúd vaníliával tenni lehet. Persze nem olcsó, ha a cukorral vonnánk párhuzamot. De vegyük egyszer a fáradtságot és készítsük el kétszer a kedvenc vaníliás süteményünket. Az egyiket az eddig szokásos alapanyagokkal, míg a másikat az igazi vaníliával. Természetesen előtte be kell szereznünk. Érdemes olyan csomagot választani, amiben több darab van, mert az lényegesen kedvezőbb árú és így a minőség rovására sem mehet. Igen, ez a finom fűszer is lehet többféle. Nem mindegy, hogy hol termelik. A lefinomabb a madagaszkári és az indonéz. Tehát a másik sütihez ezt vágjuk ketté és kaparjuk bele a tésztába vagy a krémbe. De maga a szár is használható, hiszen a főzött krémben fokozza az ízélményt. Amikor mindkettővel elkészült, akkor jöhet a próba. Nagy valószínűséggel a vanília rúddal készült lesz a nyerő, különösen, ha az egész családdal megkóstoltatja. Ezentúl feltehetően nem lesz már többé vaníliás cukor sem a konyhájában.