A klíma megfelelő elhelyezése

A klíma telepítése egyszerű
A klíma telepítése egyszerű

Amikor egy szakember felméri a lakást, hogy megkeresse a légkondicionáló elhelyezésének lehetőségeit, akkor figyelembe veszi a bútorok helyét és a lakók szokásait is, az épület beosztása, tájolása mellett. Tudja, hogy egy klíma beltéri egysége nagyjából 90 cm hosszúságú és a mennyezettől is kell legalább 20 cm távolságot hagyni, hogy akadálytalan legyen a levegő áramlása a készülék körül.

A kültéri egységet lehetőleg közel kell telepíteni a belsőhöz, hogy ne kelljen sok csövezéssel rongálni a lakást. Egy klíma lehetőleg ne az ágyra vagy a fotelekre fújja a hideg levegőt és ha kisméretű szobába kerül, akkor ki is lehet kapcsolni miután lehűtötte a helyiséget.

Tetőtereknél még nagyobb körültekintést igényel a klíma elhelyezése, egy folyosóra szerelt berendezés nem tudja az ajtókon keresztül lehűteni a tetőtéri szobákat, amikor a nagyobb felületen forró fölötte a födém. Szobánként külön-külön gondoskodni kell a hűtésről, akár több beltéri egység, akár központi légcsatornás klíma beépítésével, amivel már a légcserét is könnyebben lehet gépesíteni.