A nevetés összeköti az embereket

Nevetés
Nevetés

Az embereket számos szociális háló fűzi egybe: a munkahely, az iskola vagy bármilyen érdeklődési kör kapcsolatokat hozhat létre az egyes emberek között.

Ugyanakkor léteznek olyan kapcsolódási pontok is, amikről sokszor megfeledkezünk, pedig elemi erővel bírnak. A nevetés is idetartozik, ami akár teljesen idegen embereket is összeköthet egymással. A mosolygás eleve egy fontos szociális jelző, amivel barátságos szándékunkat jelezhetjük a környezetünk felé.

Egy kiadós közös nevetés pedig hatásos eszköz lehet az emberi kommunikációban, amivel közös emlékeket és élményeket is gyárthatunk. A nevetés biológiai hatásairól is sokszor lehet hallani, például hogy boldogsághormonokat termel, vagy hogy kevésbé leszünk stresszesek, ha sokszor nevetünk.

A nevetést számtalan dolog előidézheti: egy-egy jól eltalált vicc, amit egy újságban olvasunk, de sokszor nevetünk aranyos állatokon is, amikor valami olyan furcsa dolgot művelnek, amire nem is számítottunk. Egy cuki kiscica vagy kiskutya önfeledt játszadozása pedig szinte mindenkit mosolyra késztet.