A fekete berkenye érrendszeri bajokra

Fekete berkenye

Nagyon sok pozitív tulajdonsága van a szervezetre, ami miatt többféleképpen használják fel. Ha van rá lehetősége, tartson berkenye kúrát a jobb egészségi állapotért. A fekete berkenye pektinjei méregtelenítő hatással rendelkeznek, így eltávolítják a bél alulműködése miatt kialakult toxinokat, megkötik, valamint kiürítik a radioaktív kobaltot a szervezetből. Nagy mennyiségben található benne antocionin és pro antocionin, ezek antioxidáns vegyületek.

A fekete berkenye gyógyhatása az érrendszeri problémáknál is megmutatkozik, például csökkenti a vérrögképződés veszélyeit és a trombózis kialakulását is megelőzheti rendszeres fogyasztásával.

Magas vérnyomással küzdők esetében mindenképp ajánlott, bármelyik stádiumban is legyen az adott személy. A berkenye ital cukorbetegeknek, egészségtelenül táplálkozóknak, dohányosoknak, sugárkezelések alatt állóknak, húgyúti fertőzésben szenvedőknek egyaránt javasolt készítmény. Bármilyen formában is válassza ki, tökéletes lesz a panaszok enyhítésére és kezelésére.